Recreatie

Maasdam ligt in het Nationale landschap de Hoeksche Waard waar van alles te bleven valt. Zo hebben wij mooie fietsroutes die aangegeven zijn met fietsknooppunten. Op de fiets kunt u zo genieten van de prachtige natuur met de aantrekkelijke agroranden. De agroranden zijn een bjzonder project waarbij de slootkanten beplant zijn met allerlei bijzondere, wilde planten en bloemen.

Bezoek aan Tiengemeten

Op ± 18 km van ons hotel ligt het eiland Tiengemeten. Veerman H. Bijl brengt u met de pont bij Nieuwendijk graag naar de overkant. Hier kunt u niet alleen wandelen en fietsen maar u vindt er ook het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, het Rien Poortvliet museum en het landbouwmuseum. Ook kunt u op het eiland met de huifkar rond toeren, dit wordt verzorgd door de Hitsaert en dit dient van tevoren besproken te worden. U kunt dit combineren met een picknick of boeren spelen.

Wandelen in de Hoeksche Waard

Er zijn verschillende wandelroutes in de Hoeksche Waard. Een voorbeeld is de “Vliet & Diep route”. Deze wandeling loopt door leuke plaatsjes, langs kreken en door de polders. U maakt hier kennis met het Hoeksche Waardse Vlietproject. Met dit project herstelt men de kreken waarbij de bijna verloren gewaande planten en dieren weer volop kansen krijgen.

Hoeksche Waardse molens

In de Hoeksche Waard vindt u een 9-tal molens. Veel molens zijn in hun oude glorie hersteld en kunt u ook bezichtigen.

Polderrondje
Ook zijn er tal van ateliers en galeries in de regio. Iedere eerste zondag van de maand zijn deze geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De deelnemers vind u op de website van het Polderrondje.

Op stap in Dordrecht

Op ± 10 km afstand vindt u de stad Dordrecht. Een historische stad met vele monumenten en musea. Vanaf het Groothoofd ziet u de rivieren de Oude Maas, de Noord en de Merwede samenvloeien.

Daarvandaan kunt u met de fast ferry Kinderdijk bezoeken, met zijn prachtige molens. Nergens in de wereld vind je nog zoveel molens bij elkaar als in het dorpje Kinderdijk! Zo rond 1740 zijn hier 19 stevige molens gebouwd die tot op heden goed zijn onderhouden en nog in bedrijf zijn.
De molens malen het overtollige water van de Alblasserwaard polders – die een stuk lager dan zee niveau liggen – naar de naastgelegen rivier de Lek. De rivier voert op haar beurt dit water weer af naar de (Noord) zee.

De Biesbosch

Ook een bezoek aan de Biesbosch is aan te bevelen. De Biesbosch bestaat voor een groot deel uit water en ruig begroeide polders en zandplaten. Dat je er niet alleen heerlijk kunt varen maar ook prachtige wandelingen en fietstochtjes kunt maken is voor veel mensen een verrassing.

Voor verdere informatie www.vvvhoekschewaard.nl

Sloep huren op de Binnenmaas

Het is mogelijk om met de sloep te vertrekken vanaf onze steiger.

Heerlijk varen op Binnenmaas en daarna de mogelijkheid om nog even na genieten met  een hapje of een drankje op ons gezellige terras of in ons restaurant.

Met je vrienden of familie de Binnenmaas verkennen neem dan contact op met 06-51009082 of 06-12526619

Voor verdere informatie www.sloephurenbinnenmaas.nl

Handige links